📻 POM was deze ochtend te gast bij De Inspecteur op Radio 2. Mede-oprichter van POM Tom Totté lichtte er de voordelen toe van betalen via de POM QR-code of betaalknop.
Je kan het interview hier herbeluisteren.
POM QR-code ook op verkeersboetes
Tijdens de uitzending kondigde de federale overheidsdienst Justitie bovendien in primeur aan dat de QR-codes van POM vanaf november zullen verschijnen op hun verkeersboetes 👌.
Op de verkeersboetes stond sinds een half jaar reeds een QR-code (de Europese standaard), maar er waren problemen ontstaan bij de betalingen, doordat niet alle banken deze code ondersteunen. In de praktijk lukte het enkel voor klanten van Belfius of KBC.
Daar komt binnenkort dus verandering in. Via de POM QR-code kan iedereen een verkeersboete betalen, ongeacht bij welke bank je bent.
"We gaan naar een oplossing waarbij we losstaan van een bankapplicatie. In de plaats zal je een keuze hebben of je wil betalen met bijvoorbeeld Visa of Maestro. En we introduceren voor de eerste keer ook Bancontact, heel populair in ons land", zegt Edward Landtsheere van de FOD Justitie.
Als je een QR-code scant zal je dus eerst enkele betaal-opties krijgen waaruit je een keuze kan maken. Dan word je vervolgens pakweg naar de bancontactapp geleid, of een invulformulier voor Mastercard.
"Het wordt gebruiksvriendelijk omdat we nu de betaling via veel meer dan enkel 2 grootbanken aanbieden. Je zal altijd je betaling kunnen doen", zegt Landtsheere.
Niet te frauderen
Betalen via POM is niet alleen makkelijk, maar ook erg veilig. "Zelfs als een fraudeur de QR-code vervangt, zal die de betaling niet kunnen ontvangen, want we werken enkel met goedgekeurde ontvangers," vult Tom Totté aan.
POM biedt dus ook een oplossing voor factuurfraude, waarbij oplichters facturen uit een brievenbus vissen en het rekeningnummer aanpassen, om zo met grote bedragen aan de haal kunnen gaan.
Daarnaast kan je de betaling via POM sowieso maar één keer doen. "Als je de betaling via de QR-code hebt gedaan. En twee dagen later ligt je factuur daar nog. Je scant ze nog eens. Dan zal het systeem laten weten dat je het al hebt betaald", aldus Tom Totté.
Bron: VRT NWS
Opmerkingen
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.