MIWA - de afvalintercommunale voor de regio Midden-Waasland – heeft voor POM gekozen om de betaling van diftaraanrekeningen (*) voor huisvuil te vereenvoudigen. MIWA is de eerste afvalintercommunale in België die POM aanbiedt als betaalmethode. MIWA maakt gebruik van de beheersoftware van Inovim, waarin POM geïntegreerd is.
De meer dan 153.000 inwoners van de 5 gemeenten waar MIWA instaat voor de inzameling van huishoudelijk afval vinden vanaf deze maand een QR-betaalcode of POM betaalknop op hun aanrekening. De gezinnen woonachtig te Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene en Waasmunster ontvangen hun aanslagbiljet in de loop van februari, de inwoners van Temse volgen in juli.
Ook in de MIWA MY WASTE-app werd de mogelijkheid toegevoegd om diftaraanrekeningen mobiel te betalen via POM.
Om de betaling uit te voeren volstaat het om even door te klikken op de betaalknop in de digitale aanrekening of de QR code op het papieren aanslagbiljet te scannen met een smartphone.
Het is daarbij niet langer nodig om de betaalgegevens van de aanrekening over te nemen in een banking app. De mededeling, het bedrag en het rekeningnummer zijn immers vooraf ingevuld op de unieke POM-betaalpagina die aan elke aanrekening gekoppeld is. Overschrijvingen aan een onjuist rekeningnummer of betalingen met een verkeerde mededeling of een verkeerd bedrag zijn dus uitgesloten.
Via de koppeling van POM met Bancontact kan de aanrekening eenvoudig en veilig online betaald worden: ofwel mobiel met de Payconiq by Bancontact app (beschikbaar voor 20 banken in België), via de banking apps van Belfius, BNP Paribas Fortis, CBC, Fintro, Hello Bank, ING en KBC die deze functie integreerden, ofwel via kaart en kaartlezer.
---
(*) Diftar staat voor gedifferentieerd tarief. Bij de afvalinzameling wordt het huisvuil gewogen via een chip in de afvalcontainer. Per kg afval wordt een bedrag in rekening gebracht.
Opmerkingen
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.